Stand Up Paddle boards - Ustani i Veslaj

Stand Up Paddle boards – Ustani i Veslaj – Daske su na dohvat ruke za svakog

Iznajminte svoju dasku i krenite u nove avanture, mi ćemo vas besplatno naučiti za 15 minuta, da je vozite.
(Stand Up Paddle) kako ga zovu, je u svetu jedan od najnovijih sportskih i hobi aktivnosti na vodi.

Povešćemo Vas u avanturu neverovatnom rekom Drinom.

Prolazimo pored vodopada rečice Vrelo koju još zovu i Godina (duga je 365m).

Na našem spustu ovom zelenom lepoticom, nakon nekoliko lepih brzaka, dolazimo do čuvene Kućice na Drini. Mala stajanka za fotkanje i avantura može da se nastavi….

U ponudi imamo i avanturu jezerima Zaovine i Perućac. Pozovite da se dogovorimo !

sup-drina-spust-stand-up-paddle

Rezervišite vašu avanturu na telefon 065/8265-199

SUP Video - Spust rekom Drinom

Ukratko o SUP aktivnosti

Nije slučajnost da se širi munjevito, zahvaljujući njegovom velikom sigurnošću, Ima dobar uticaj na održavanje zdravlja, vrlo lako se savlada, i zahvaljujući tome vrlo brzo se oseti užitak SUP sporta. Mnogo lakše se savlada nego ostali sportovi na vodi, i svako za svega pola sata učenja, može sigurno da krene u nove avanture..”šetajući na površini vode”.

Razlika izmedju surfovanja na talasu i SUP surfa je, da stojeći na dasci, brzinu daske dobijamo sa veslanjem jednim veslom, slično kao kod kanua, nemamo potrebu da nas talas ponese.

Ovaj sport veoma značajano pospešuje ravnotežu, izdržljivost, i pomaže održavanje fit forme. Odlična alternativa za surfere ali i za one koji nisu nikada jedrili na dasci, jer je ova jedinstvena forma pokretnosti, koji jača dubinsku muskulaturu, neprekidno održava u formi, i sve to u vrlo lepom ambijentu i na zdravom vazduhu.

Osim toga što ćemo postati utrenirani od ovog sporta, pošto kompenzira kardio vežbe, vežbe za odrćavanje ravnoteže i snage, blizina prirode i pokretanje muskulature pomaže da se opustite od stresova, i u postizanju ravnoteže tela i uma, postizanje njene harmonije. Često je nazivaju sa rečima “Yoga na vodi” . Ovaj podižeći i relaxacioni sport, je preporučljiv za sva godišta, nebitno zavisnosti od znanja, i fizičke pripremljenosti.

SUP pruža lep doživljaj, osim odraslih i za decu. Pomaže u potrošnji viška energije, u poboljšanju izdržljivosti, i nešto novo i interesantno možemte učiti u prirodi..

Daske su vrlo lake, oko 10 kg na naduvavnaje, koje po performansama daju slične parametre kao i daske od čvrstog materijala, ali su daleko izdržljivije na udarce i mnogo lakši za transport. Cela stvar koja vam treba za jedno dobar provod na vodi, stane u jednu tašnu. Za sve informacije stojimo na raspolaganju..