IZDVAJAMO SMEŠTAJ

Apartmani MIA i LENA

Perućac je turističko naselje na desnoj obali reke Drine i udaljeno od Bajine Bašta 13 km. Najpoznatije je po HE Bajina Bašta odnosno po jezeru koje je napravljeno zarad ove hidroelektrane. U samom naselju postoji nekoliko kafića, restorana, vila „Perućac“ i restoran „Vrelo“.

Tu je i lepo uređena plaža sa bazenima za decu, tuševima, kabinama za presvlačenje i prelepim restoranom. Izuzev kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom, iznajme kanu ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom.

Leto u Perućcu

Perucac-leto-odmor

Sezona kupanja traje dva meseca ( jul i avgust ).Na jezeru je izgrađena plaža na splavovima, koja je privezana za obalu i može se po potrebi pomerati ka većim dubinama. Plaža u Perućcu ima pontone sa bazenima za decu. Bovama je ograđen prostor za kupanje, stalno su prisutni spasioci na obali i spasilački čamac na vodi. Tu su i tuševi, tobogani, skakaonice, mogućnost iznajmljivanja sandolina, pedolina, čamaca, predivan restoran. Veliko uživanje pruža vožnja brodom po jezeru. Nekada su bila dva broda u Perućcu sa po 60 mesta, koja su saobraćala kanjonom Drine od Višegrada do Perućca. Danas je ponovo aktuelna vožnja brodom u turističkim čamcima koja je pravi doživljaj.

Perućac - VIDEO

Reka Vrelo – Godina

Perucac-vrelo-s9

U naselju Perućac, desetak kilometara od Bajine Bašte, teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je ravno 365 metara, pa mnogi kažu da je reka Vrelo, bistra kao oko, duga – godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće svetske reke – veliki, moćni izvor iz koga kulja beličasta voda, jedan ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali, dva mosta…

Drina sa rekom Vrelo je u akciji izbora sedam srpskh čuda prirode u organizaciji Turističke organizacije Srbije proglašena za prvu prirodnu lepotu Srbije.

Ribolov

Perucac-odmor-ribolov-jezero

Vrste riba u jezeru Perućac:
Som, Mladica, Pastrmka, Plotica, Mrena, Skobalj,
Šaran, Jez, Deverika, Klen, Grgeč, Linjak, Sitna bela riba

U Perućcu na lokalitetu ‘’ Mramorje ‘’ postoji srednjevekovno groblje koje je ispunjeno nadgrobnim spomenicima-stećcima. Najstariji potiču iz XIV i XV veka, a ima ih različitih po veličini i načinu obrade, od krečnjačkih sarkofaga dužine 2 m a širine i visine 1m do položenih nadgrobnih ploča. Ispitivanja 50-tih XX utvrđeno je da je od nekada zabečeženih 200 sada je sačuvano svega 93 spomenika. Samo nekoliko primeraka je ukrašeno klesanjem ( mač, štit, krug i polumesec ). Zbog svoga značaja lokalite Mramorje je 1968.god. zaštićen kao spomenik kulture od izuzetnog značaja za Srbiju. Slični stećci postoje i u selu Rastištima.

Perućac - smeštaj - odmor - apartmani - sobe - splavovi na vodi

SPLAV MS
Vikendica Sneža
Vila Perućac
Smeštaj Šansa
Apartmani San
Vila Andjela
Vila Tri Omorike
Drinska Vila
Apartmani MIA i LENA
Kućica OMORIKA
Vila Petrović
Splav HOGAR
Apartman Stojkanović
Vila Rid
Apartman za odmor”Izvor”
Splav na jezeru Perućac
Apartmani Dobra Vila
Kuća za odmor Vidra
Splav za odmor OGI
Splav za odmor PANORAMA
Kućica na vodi
Splav za odmor MAKI
Kuća za odmor i Apartmani “Jovanović”
Vila Jezero
Apartmani Vrelo
Splav Čardak
Kuća za odmor Andrej
Splav BADI
Vila Konstantinović
Apartman MIMA
Splav za odmor
Vila Lukić 2
Vikendica pored Drine EKODRIN
Kuća za odmor “Dragina”
Splav Mala Bašta
SPLAV DRINA
Kuća Plutajuća
Kuća za odmor KOD ZOĆE
Smeštaj Popović
Vikendica OBRADOVIĆ
Vila UKI
Naxi Guest House