IZDVAJAMO SMEŠTAJ

Splav BADI
Apartmani MIA i LENA

Perućac je turističko naselje na desnoj obali reke Drine i udaljeno od Bajine Bašta 13 km. Najpoznatije je po HE Bajina Bašta odnosno po jezeru koje je napravljeno zarad ove hidroelektrane. U samom naselju postoji nekoliko kafića, restorana, vila „Perućac“ i restoran „Vrelo“.

Tu je i lepo uređena plaža sa bazenima za decu, tuševima, kabinama za presvlačenje i prelepim restoranom. Izuzev kupanja, gosti mogu da pecaju, voze se brodom, iznajme kanu ili pedalinu, spuštaju se čamcima Drinom.

Leto u Perućcu

Perucac-leto-odmor

Sezona kupanja traje dva meseca ( jul i avgust ).Na jezeru je izgrađena plaža na splavovima, koja je privezana za obalu i može se po potrebi pomerati ka većim dubinama. Plaža u Perućcu ima pontone sa bazenima za decu. Bovama je ograđen prostor za kupanje, stalno su prisutni spasioci na obali i spasilački čamac na vodi. Tu su i tuševi, tobogani, skakaonice, mogućnost iznajmljivanja sandolina, pedolina, čamaca, predivan restoran. Veliko uživanje pruža vožnja brodom po jezeru. Nekada su bila dva broda u Perućcu sa po 60 mesta, koja su saobraćala kanjonom Drine od Višegrada do Perućca. Danas je ponovo aktuelna vožnja brodom u turističkim čamcima koja je pravi doživljaj.

Perućac - VIDEO

Reka Vrelo – Godina

Perucac-vrelo-s9

U naselju Perućac, desetak kilometara od Bajine Bašte, teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je ravno 365 metara, pa mnogi kažu da je reka Vrelo, bistra kao oko, duga – godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće svetske reke – veliki, moćni izvor iz koga kulja beličasta voda, jedan ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali, dva mosta…

Drina sa rekom Vrelo je u akciji izbora sedam srpskh čuda prirode u organizaciji Turističke organizacije Srbije proglašena za prvu prirodnu lepotu Srbije.

Ribolov

Perucac-odmor-ribolov-jezero

Vrste riba u jezeru Perućac:
Som, Mladica, Pastrmka, Plotica, Mrena, Skobalj,
Šaran, Jez, Deverika, Klen, Grgeč, Linjak, Sitna bela riba

U Perućcu na lokalitetu ‘’ Mramorje ‘’ postoji srednjevekovno groblje koje je ispunjeno nadgrobnim spomenicima-stećcima. Najstariji potiču iz XIV i XV veka, a ima ih različitih po veličini i načinu obrade, od krečnjačkih sarkofaga dužine 2 m a širine i visine 1m do položenih nadgrobnih ploča. Ispitivanja 50-tih XX utvrđeno je da je od nekada zabečeženih 200 sada je sačuvano svega 93 spomenika. Samo nekoliko primeraka je ukrašeno klesanjem ( mač, štit, krug i polumesec ). Zbog svoga značaja lokalite Mramorje je 1968.god. zaštićen kao spomenik kulture od izuzetnog značaja za Srbiju. Slični stećci postoje i u selu Rastištima.

Perućac - smeštaj - odmor - apartmani - sobe - splavovi na vodi

Apartmani San
Apartmani Dobra Vila
Apartman Stojkanović
Kućica OMORIKA
Splav za odmor PANORAMA
Splav Čardak
Vikendica OBRADOVIĆ
Kuća za odmor Vidra
Vila Konstantinović
Apartmani MIA i LENA
Apartman za odmor”Izvor”
Vikendica pored Drine EKODRIN
Vila Lukić 2
Smeštaj Šansa
Splav za odmor MAKI
Splav za odmor OGI
Vila Perućac
Splav za odmor
Apartman MIMA
Vila Andjela
Kuća za odmor Andrej
Smeštaj Perućac – Kuća za odmor STIL
Naxi Guest House
Splav BADI
Splav na jezeru Perućac
Vikendica Sneža
Kuća za odmor i Apartmani “Jovanović”
Kuća Plutajuća
Vila Tri Omorike
Vila Petrović
Apartmani Vrelo
SPLAV DRINA
Kuća za odmor “Dragina”
Splav HOGAR
Vila Rid
Drinska Vila
Kućica na vodi
Vila UKI
Splav Mala Bašta
Vila Jezero
Kuća za odmor KOD ZOĆE
SPLAV MS